Ilustracija: NSZVO | Pixabay

Poziv na drugo predizborno sučeljavanje: Hrvatska politika u Europskoj uniji

Budući da smisao demokratskih izbora nije oligopolno natjecanje, odlučili smo na sučeljavanjima dati prostor ne samo većim, nego i manjim strankama

13. svibnja 2024.

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja i portal Ideje.hr u suradnji s hrvatskim članovima Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) organiziraju predizborno sučeljavanje “Hrvatska politika u Europskoj uniji”.

Ovaj događaj održat će se u petak, 24. svibnja s početkom u 10:00 sati u zgradi Hypatia, Ulica Florijana Andrašeca 18A, Zagreb (1. kat, dvorana Andromeda). Procijenjeno vrijeme trajanja je dva do tri sata.

Na sučeljavanje su pozvani kandidati s kandidacijskih lista za izbor članova u Europski parlament Domovinskog pokreta, Liste grupe birača – nositelj Ladislav Ilčić, Liste grupe birača – nositeljica Nina Skočak, Mosta, SDP-a i Socijaldemokrata.

Raspravu će moderirati novinarka Jasmina Popović.

Budući da smisao demokratskih izbora nije oligopolno natjecanje, već mogućnost sudjelovanja što više subjekata u utakmici, radi veće konkurencije na tržištu raznih ideja, ljudi i inicijativa, odlučili smo na sučeljavanjima dati prostor ne samo većim, nego i manjim strankama.

Teme za razgovor određuje aktualna situacija u Europskoj uniji, a one uključuju: geopolitiku i/ili ljudska prava; vanjske i unutarnje migracije, iseljavanja iz istočnih i južnih zemalja EU, te u tom kontekstu pitanje konvergencije i divergencije, kohezijskih fondova i vanjske politike Hrvatske; promjena način glasovanja u kontekstu europskog proračuna, eurozone, političke integracije ili status quo-a.

Sam događaj bit će otvoren za medije i javnost i svi ste pozvani!

Ako ste propustili prvo sučeljavanje, možete ga pogledati OVDJE!


Ključne riječi:

EU, Europski izbori, hrvatska politika u europskoj uniji, sučeljavanje

Vezane vijesti

Prednosti članstva