Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja

web by logIT

English

TAJNIŠTVO:
Ilica 51/ I. kat
10000 Zagreb
Tel: 01/ 48 47 337
Fax: 01/ 48 47 338

Gdje smo?

RAČUNOVODSTVO:
Trg Maršala Tita 4/II. kat
10000 Zagreb
Tel: 01/ 48 82 334
Fax: 01/ 48 55 726

Gdje smo?

E-MAIL:
uprava@nsz.hr

Mapa weba
Primajte novosti sa stranica!
Samo za povjerenike


Education International
Education International

Časopis Radno Pravo
Časopis "Radno Pravo"

Matica hrvatskih sindikata
Matica hrvatskih sindikata

Sindikat državnih i lokalnih službenika
SDLSN

Portal za argumentiranu raspravu
portal za argumentiranu raspravu

Pratite nas i na Facebooku

 


VIJESTI I OBAVIJESTI - AKTUALNOSTI IZ RADA NAŠEG SINDIKATA Povećaj tekstSmanji tekstPrimajte novosti sa stranica
 

Ministar informiran o Saboru Sindikata

12. svibnja 2006.

Ministar informiran o Saboru SindikataU petak, 12. svibnja, ministar Primorac i suradnici primili su čelništvo Sindikata. Predstavnici Sindikata informirali su ministra o održanom Saboru, a ugodno su bili iznenađeni činjenicom da je ministar pažljivo pročitao naše dokumente, te uz pohvale iznio niz svojih zapažanja po pojedinim poglavljima.

MINISTAR INFORMIRAN O SABORU SINDIKATA

Ministar je ponovno izrazio žaljenje što nije mogao nazočiti našem Saboru zbog obaveza vezanih za dolazak potpredsjednika SAD-a. Međutim, zauzeo se da Saboru Sindikata prisustvuju oba državna tajnika i tajnica Ministarstva. Osvrćući se na naš Nacrt politike u znanosti i visokom obrazovanju, ministar je istakao da mu je taj tekst olakšao razumjevanje i pronalaženje rješenja u nekoliko bitnih problema u izgradnji sustava. Tragom tog dokumenta predložio je Sindikatu zajednički rad na modelu financiranja studiranja, tj. uvođenja novog pravednijeg modela školarina i određivanja cijene studija.

Predstavnici Sindikata upoznali su ministra s odlukama i stajalištima Sabora Sindikata, rezultatima provedenih izbora, te ostalim događanjima na Saboru. Osobito su inzistirali na rezoluciji Sabora Sindikata kojom se upozorava na neadekvatnu suradnju s Ministarstvom i neprovođenje postignutih dogovora. Upozorili su da Ministarstvo životne probleme radnih ljudi potiskuje i ne riješava. Ako se tako nastavi Sabor Sindikata je donio odluku o zamrzavanju socijalnog partnerstva. Ministar je najavio da će se zauzeti za promjenu takvog odnosa i da će se o uzrocima takvog stanja raspraviti na sljedećem sastanku, na kojem ministar želi biti upoznat i sa stajalištima Sindikata oko izmjena i dopuna Zakona o znanstvenoj djelatnosti.

Sastanku su prisustvovali:
Ministarstvo: ministar doc. dr. Dragan Primorac, državni tajnik prof. dr. Dražen Vikić-Topić, pomoćnik ministra Stipe Mamić, dipl. oecc., pomoćnica ministra dr. Zrinka Kovačević, pomoćnica ministra Ivana Hajsan, dipl. iur.
Sindikat: predsjednik dr. Krunoslav Pisk, počasni predsjednik prof. dr. Zvonimir Šikić, potpredsjednik prof. dr. Miljenko Šimpraga, predsjednik Velikog vijeća Vilim Ribić, dipl. oecc., voditelj Pravne službe Sindikata, stručni suradnik Mirela Bojić, dipl. iur.

 

  
     
  
     

 


Arhiva novosti


Povratak na vrh stranice

 


 

Einstein - član Sindikata

Što imam od Sindikata

Što imam od Sindikata

 


01. siječnja 1970.

Opširnije...

 
Forum
Često postavljana pitanja
Prilozi članova
Temeljni kolektivni ugovor
Kolektivni ugovor za znanost i visoko obrazovanje
Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju
Ostali važniji propisi
Web dizajn i programiranje: logIT internet usluge