Korupcija i odgovornost u visokom obrazovanju

Priopćenja i medijski izvještaj

Sa tjedan dana zakašnjenja zbog pada računalne mreže donosimo Vam medijski izvještaj sa konferencije za tisak održane u ponedjeljak 29. rujna na temu: Kako izgleda odgovornost u visokom obrazovanjuPrije press konferencije okupljene novinare podsjetili smo na dva priopćenja koja su dostavljena njihovim redakcijama i objavljena na našim stranicama, priopćenje Sindikata povodom akcije Indeks te priopćenje podružnice Ekonomskog fakulteta Zagreb .Po našem mišljenju, najkvalitetniju sliku donosi Aktualni 101 od 30. rujna 2008 (nažalost snimka nije najbolje kvalitete).Iako i ostali mediji naglašavaju bitne naglaske konferencije, neki od njih našu reakciju nazivaju zakašnjelom, iako smo među prvima reagirali s njima očito nedovoljno zanimljivim priopćenjem – www.javno.com.Medije je tako?er zanimalo da li smatramo da rektor treba ponuditi ostavku, no za nas bit ove priče nije rektorova ostavka – jer je to njegova moralna odluka, već sam sustav odgovornosti unutar sveučilišta. No svjesni smo da naslov danas prodaje novine, pa je tražiti nečiju glavu uvijek popularno – dnevnik.hr.

Naglasak da Sveučilište nažalost nema učinkovite mehanizme za borbu protiv korupcije donosi totalportal.hr, koji pritom nažalost ne spominje da je upravo dezintegriranost sveučilišta jedan od glavnih uzroka postojećeg kaosa.

Pročitajte i članak objavljen u Vjesniku 30. rujna 2008.

Isti dan g. Ribić je o toj temi govorio u emisiji Svakodnevica na OTV-u, čiju snimku pokušavamo pribaviti i objaviti ju na ovim stranicama.


Ključne riječi:

akcija index | integracija sveučilišta | korupcijaBack to Top