2 posto veće plaće zaposlenima i u javnim službama

2 posto veće plaće zaposlenima i u javnim službama

31.8.2017.

Izvor: HRT

Premijer Andrej Plenković u uvodnom dijelu sjednice Vlade izvijestio je da će danas donijeti odluku o povećanju osnovice plaća za javne službe.

Šaljem poruku svim zaposlenicima u javnim službama da se plaća povećava 2%. Jednostranom odlukom kako ne bismo u diskriminatoran položaj doveli ni jednu stranu – one koji su zaposleni u javnim službama u odnosu na one zaposlene u državnim službama, istaknuo je Plenković.

Podsjetio je kako je njegova vlada isplatila i božićnicu te regres i to bez rebalansa proračuna. Istodobno očekujem da se što skorije krene u pregovore o novom kolektivnom ugovoru i da se do tada utvrdi reprezentativnost naših sugovornika, dodao je.

Donesena je i odluka o prestanku desetpostotnog smanjenja tzv. povlaštenih mirovina, među kojima su i one zastupničke, predsjednička, braniteljske i druge, a koje su smanjene 2014. godine.

Vlada je donijela i odluku da se za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH iz proračuna za 2017. izdvoji ukupno 23,5 mil. kuna.

 


Ključne riječi:

HRT | javne i državne službe | osnovica za plaće | Vlada RHBack to Top